Direktorica Procesnega Inženiringa d.o.o. se je uvrstila v četrto generacijo desetih nominirank za Inženirko leta 2021, ki predstavljajo največji potencial, da so s svojim delom in osebnostjo lahko zgled in navdih mlajšim generacijam deklet. Inženirka leta 2021 bo znana na slavnostni prireditvi januarja 2022.

Namen izbora je čim širša in učinkovita družbena promocija inženirk, med katerimi ena prejme priznanje Inženirka leta. Tudi letošnje glavno merilo izbora nominirank je bila raznolikost: glede na izobrazbo, starost, organizacijo oz. zaposlovalca, področje dela, dosedanjo pojavnost in poklicno usmeritev. Po tem merilu odkrivajo potencial pestre izbire poklicne poti, ki jo omogoča inženirski poklic, in kaj vse lahko inženirke na svoji poklicni poti dosežejo.

Vir: Spletna stran Inženirka leta

ŠPELA JERNEJC

Inovatorka, ki ji zaupajo mednarodne korporacije

Direktorica, vodja razvoja, tehnologinja v podjetju Procesni Inženiring

Špela Jernejc je izjemna inženirka in direktorica podjetja Procesni Inženiring, njenim inženirskim inovacijskim rešitvam zaupajo številne mednarodne korporacije. Je ključna oseba za pripravo in izdelavo inovacijsko-tehnoloških rešitev v vseh fazah zahtevnih projektov, saj vodi, usmerja in načrtuje individualne oz. specializirane optimizacije energetskih in okoljevarstvenih rešitev.

»Zelo sem angažirana pri prenosu znanja na slovensko mladino. Leta 2019 sem ustanovila Zeleni inkubator, projekt, katerega cilji so promocija inženirskega poklica, prenos praktičnih znanj na mlade in povezava med inženirskim in kulturno-kreativnim sektorjem.«

Vir: Spletna stran Inženirka leta

zelena-rast